GOP'ta Bağkur sevinci

Haber Giriş : 13 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul genelinde sadece 5 şube ve 6 danışma merkeziyle hizmet vermeye çalışan Bağkur, Gaziosmanpaşa'ya açılan yeni şubeyle civardaki ilçe esnafına da soluk aldıracak.

Gaziosmanpaşa Bağkur Şube Müdürlüğü Binasının açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat BAŞESGİOĞLU, İstanbul Milletvekilleri Recep KORAL ve Mustafa BAŞ, Bağkur Genel Müdürü Saner GÜNGÖR, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa KARSLIOĞLU, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Selman YENİGÜN, komşu ilçelerin Kaymakamları, Belediye Başkanları, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat BAŞESGİOĞLU, tesisin yerel yönetimlerle merkezi hükümetin ortak tavır belirlemesinin güzel bir örneği olduğunu belirterek, ? Bugün burada çok önemli bir hizmeti hayata geçiriyoruz. İnşallah yerel yönetimler yasa tasarısı çıktığında merkezi hükümet yerel yönetimlerle birlikte birçok önemli projelere imza atacaktır. Tüm bu gayretler neticede vatandaşımıza hizmeti ilk elden sunmak içindir. Bu vesileyle bu binanın yapımında büyük emeği olan Gaziosmanpaşa'nın değerli Belediye Başkanı Dr. Erhan EROL'a hükümetimiz adına teşekkürlerimi sunarım. Halkımıza hayırlı olsun.?dedi.

Törende konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan EROL da, Gaziosmanpaşa'nın birçok yönden bakir bir ilçe olduğunu belirterek, ?Gaziosmanpaşa her açıdan yatırım bekleyen bir ilçe. Gaziosmanpaşa altyapısını tamamlamış, planlı, imarlı yapılaşan bir ilçe olma yolunda hızla ilerliyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak yaptığımız hizmet binamızın 2,5 katını Bağkur Gaziosmanpaşa Şubesi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na tahsis ettik. Artık Gaziosmanpaşa ve civar ilçelerin esnafı işlemlerini yapmak üzere Şişli, Bahçelievler yada Eminönü'ne gitmek zorunda kalmayacak.

Ayrıca hizmet binamızın zemin katını Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi'nin Polikliniği olarak, birinci katın yarısını PTT hizmetleri diğer yarısını da İSKİ veznesi olarak değerlendireceğiz. Böylelikle Küçükköy Halkı birçok işlemini tek merkezden çözümlemiş olacak. Amacımız halkımızın sıkıntılarını en aza indirgemek. Biz Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak bu türden yatırımlar konusunda kurum ve kuruluşlarla her zaman ve zeminde görüşmeye hazırız. Bir milyon nüfuslu Gaziosmanpaşamızın vatandaşın tüm hizmetlerinin görüldüğü, eğitim kurumlarıyla, ticari hareketliliğiyle, kültür ögeleri ve sosyal dokusuyla bir çekim merkezi haline gelebilmesi için elimizden geleni yapmanın gayreti içerisindeyiz. Gaziosmanpaşalı'nın rahat ve huzuru için ne gerekiyorsa yapılacaktır.? şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi önceleri Küçükköy Se-mt Konağı olarak adlandırılan merkez bina, 17 Ağustos Depremi sonrası Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin girişimleriyle güçlendirme çalışması yapılarak dış cephe alüminyum kompozit panel ve reflekte ısı cam ile giydirme cephe şeklinde, binanın iç donanımı da verilecek hizmete göre tasarlanarak hizmete hazır hale getirildi.

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber